Onderhoudsgids Leer

Ons leer is afkomstig van de beste leerlooierijen uit Italië, Frankrijk, Spanje en Duitsland. Wij kiezen de leersoorten voor hun kwaliteit, unieke touch, esthetiek en specifieke kenmerken, die voor ons design belangrijk zijn.

Leer is een natuurlijk product, die door de tijd heen, een uniek patina zal aannemen. In het begin, kan je handtas er een beetje strak en stug uitzien, maar bij gebruik, zal deze zachter aanvoelen. Kwaliteitsleer ondergaat ook een natuurlijke kleurverandering en zo krijgt je LILU-handtas een origineel patina en haar eigen persoonlijkheid.

Al onze handtassen worden geleverd in een beschermende katoenen zak. Wanneer je je handtas niet gebruikt, vul je ze best met zijdepapier om de vorm te behouden en bewaar je deze in de katoenen zak die je best ophangt.

Hieronder vind je een aantal veel voorkomende problemen die kunnen optreden met een kwalitatieve, leren handtas evenals advies voor een langdurig gebruik.

• Donkere kledingstukken (vooral denim!) kunnen bij contact met je handtas, kleuroverdracht veroorzaken. Zorg er steeds voor dat je handtas niet in contact blijft met materialen die kleurvlekken kunnen veroorzaken, deze zijn moeilijk te verwijderen.

• Soms gebeurt het ook dat je nieuwe handtas, kleurvlekken veroorzaakt op lichtgekleurde kledingstukken (namelijk de schouderriem die regelmatig in contact komt met je kleren). Informeer best bij aankoop van je handtas, want de beste aanpak blijft steeds voorzichtig en vooruitziend zijn. Voer steeds een test uit, door je handtas met een zachte, schone en droge doek te boenen en zodat je kunt zien of er kleuroverdracht is.

• Als je per ongeluk iets op je handtas morst, laat een kleine hoeveelheid koud water op het leer lopen, zo voorkom je vlekken. Inkt, lippenstift, vet en olie zijn helaas heel moeilijk te verwijderen. Hiervoor kan je beroep doen op een professionele schoonmaker, maar deze vlekken behoren nu eenmaal tot het leven van je handtas. Om permanente vlekken van cosmetica en inkt te voorkomen, bewaar je ze best in een gesloten zakje.

• Leer is een natuurlijk en soepel materiaal, die bij overbelasting van de handtas, zal uitrekken. Hou hier rekening mee, want eens uitgerekt, krijgt je het niet meer in de oorspronkelijke vorm. Dit wordt door vochtige omstandigheden of wanneer de handtas nat is, nog verergert. Dit kan je voorkomen door redelijk te blijven met het gewicht dat je draagt.

• Zorg ervoor dat je leren handtas nooit te kort bij een warmtebron of in de zonnestralen staat, dit kan verkleuring veroorzaken. Bij langdurig blootstelling kan het leer uitdrogen, barsten of hard worden. Om dit te vermeiden, verberg je beter je handtas in een katoenen zak.

• Nat leer kan stijf worden als het opdroogt, maar bij gebruik zal je handtas weer soepeler worden. Laat je handtas steeds langzaam op kamertemperatuur drogen of dep het zachtjes af met een droge, absorberende, pluisvrije doek en vermijd vooral wrijving, dit kan de kleur van het leer aantasten.

• Een van de beste manieren om je nieuwe handtas tegen vlekken te beschermen, is deze waterafstotend te maken. Spuit het impregneermiddel er niet in één keer op, maar kies voor een stapsgewijze applicatie. Breng eerst een eerste laag aan, en spuit na één uur opnieuw. Rond pas de volgende dag het proces af door een laatste beschermlaag aan te brengen. De opeenvolgende beschermingslagen zijn het meest efficiënt.

• Er bestaan een aantal zeer goede producten op de markt om je handtas te onderhouden, en deze soepel en mooi te houden. Probeer steeds het product op een klein, onopvallend gedeelte van de handtas, vooraleer je ze volledige met een propere doek inwrijft. Vraag steeds advies, want bij elke leersoort hoort zijn producten. Bescherm steeds het leer, als je de metalen delen van je handtas schoonmaakt, want deze producten kunnen vlekken maken.

Gebruik geen schoonmaakproducten of cosmetische melk.

Heb je vragen? Stuur ons een mail

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.