×
Blijf op de hoogte

Verwelkomen wij u graag terug in onze boetiek/atelier. Onze openingstijden vallen terug naar de gebruikelijke openingstijden, namelijk woensdag t / m vrijdag vann 11.30 uur tot 18.30 uur en zaterdag vann 11.30 uur 18.30 uur.

Wie Zijn We

 

100% Belgisch. LILU maakt eigentijdse handtassen uit verschillende soorten leer. We zijn 100% Belgisch en daar zijn wij trots op. Al onze handtassen en accessoires worden in ons Brussels atelier ontworpen en geproduceerd.

Het verhaal begon in 2005 toen Emmanuelle Adam “Maison Dequanter”, een accessoires bedrijf, gevestigd in de Koninginnengalerij te Brussel overnam. Geïnspireerd door de kwaliteit van de materialen, het vakmanschap en de knowhow, creëerde ze LILU, een eigentijds merk van leren accessoires met oog voor esthetiek en ethiek.

Slow Fashion

 

Slow fashion is ons DNA.
Bij LILU hanteren we een verantwoordelijke, ambachtelijke aanpak en produceren wij kwaliteitshandtassen in kleine hoeveelheden. Wij werken eerder op vraag dan op hoeveelheid.

LILU zet zich in voor een duurzaam alternatief voor fast-fashion en produceert originele handtassen, gemaakt om lang mee te gaan.

Milieubewust

 

Wij zijn voortdurend op zoek naar alternatieven om de impact op het milieu te verminderen, daarom werken wij met leveranciers uit Italië, Frankrijk en Duitsland, die hier ook belang aan hechten.

Ethisch verbinden wij ons eraan, om met leerlooierijen te werken, die de naleving van de Europese richtlijnen voor de chemicaliën, die in hun verfproces worden gebruikt, strikt op te volgen en steeds op zoek zijn naar milieuvriendelijkere producten en “groene” kleurstoffen.

We werken liever met natuurlijk, vervaardigd leer dan met veganistisch leer, daar deze alternatieven meestal uit niet-milieuvriendelijk plastic en kunstmatige materialen vervaardigd zijn.

Werkwijze

 

We maken handgemaakte leren handtassen, die door de tijd heen, mooi zullen blijven en hun eigen patina en karakter zullen aannemen.
We ontwerpen het hele jaar door nieuwe modellen, die je in onze zomer- en wintercollecties terugvindt. Deze worden in ons boetiek-atelier, via onze webshop en bij een aantal geselecteerde handelaars in België verkocht.

De LILU-handtassen zijn handgemaakt en worden enkel in kleine hoeveelheden geproduceerd. Is de handtas van je dromen niet op voorraad, kan je deze tegen dezelfde prijs, op bestelling laten maken (als het leer beschikbaar is). Hiervoor moet je een levertermijn van ongeveer 8 weken rekenen. Wens je een snellere levertermijn, hanteren wij een meerprijs van 10% op de winkelprijs. Voor meer info kan je ons steeds per mail contacteren.

Neem zeker een kijkje op onze “limited editions”, regelmatig kopen wij kleine hoeveelheden ambachtelijk leer, waarvan we maar een beperkt aantal exemplaren handtassen van kunnen maken. Deze zijn uitsluitend in onze boetiek verkrijgbaar.

 

WIE IS EMMANUELLE

 

Emmanuelle Adam heeft, door het ontwerpen en produceren van enkele van de meest begeerde leren handtassen van België, de reputatie van LILU in het laatste decennium gevestigd,

Emmanuelle werd van kleins af aangemoedigd om verschillende culturen en ideeën te ontdekken. Na zeven jaar in Engeland te hebben gestudeerd, komt Emmanuelle terug naar België om er rechten te volgen, voordat ze een jaar bedrijfsmanagement gaat studeren in de bekende Politecnico te Milaan.

In 2005 neemt Emmanuelle Adam “Maison Dequanter” een accessoires bedrijf, gevestigd in de Koninginnegalerij te Brussel over. Geïnspireerd door de kwaliteit van de materialen, het vakmanschap en de knowhow, creëerde ze LILU, een eigentijds merk van lederen accessoires met oog voor esthetiek en ethiek. In 2010 verhuist LILU zijn atelier/boetiek naar de trendy Brusselse winkelwijk in de Baljuwstraat 9.

.