Hoe moet ik een lederen tas onderhouden ?

Leder is een prachtig materiaal dat lang meegaat. Om de levensduur ervan te optimaliseren, moeten bepaalde acties worden verboden en andere worden goedgekeurd. Als u uw lederen handtas goed verzorgt, zal ze u dankbaar zijn door goed te verouderen en te verfraaien zoals het hoort. Uw Belgisch lederwaren atelier Lilu vertelt u hoe u een lederen tas moet reinigen en onderhouden.

De leersoorten zijn verschillend en vereisen specifieke behandelingen

Allereerst is het belangrijk te beseffen dat leer een levend materiaal is. De leersoorten zijn resistent, maar sommige kunnen meer of minder breekbaar zijn wanneer ze aan bepaalde handelingen worden blootgesteld. Daarom is het belangrijk om uw leer te kennen. Er zijn verschillende soorten leer :

– Om te beginnen is volnerfleer, dat een natuurlijke nerfleer is en dus op geen enkele manier is behandeld

– In tegenstelling tot generfd leer, dat een meer zichtbare nerf heeft en behandeld is

– Vervolgens is veloursleer een zacht leer dat van de vleeszijde wordt verkregen. Het wordt ook wel splitleer genoemd

– Nubuck voelt fluweelzacht aan

– Tot slot wordt suèdeleer gebruikt om te verwijzen naar zowel fluweelachtig leer (nubuck of suède)

Hoe moet ik een lederen tas dagelijks onderhouden ?

In de eerste plaats moet u, voordat u aan schoonmaken denkt, denken aan regelmatig onderhoud van uw handtas. U moet er ook zeker van zijn dat het materiaal dat u vasthoudt echt leder is en geen kunstleder, plantaardig leder of synthetisch leder. Het onderhoud is namelijk voor elk van deze materialen verschillend. Uw Lilu merk gebruikt koeienhuid, wat een sterker leer is dan kalfsleer. Om uw handtas te beschermen, moet ze ongeveer om de twee à drie maanden waterdicht worden gemaakt. Ook koeienhuid moet goed gevoed worden. Om de binnenkant van de tas te beschermen, kiest u voor een opbergtas om de voering niet vuil te maken. Vergeet niet om uw lederen handtassen goed op te bergen.

Sac à main Lilu

Tips om een lederen tas te onderhouden

Waterdicht maken is een zeer goede preventie. Het voorkomt het aankoeken van vuil. U kunt uw tas echter nog redden als hij bevlekt is. U moet zeer snel reageren zodat de vlek niet in het leder dringt. U kunt daarom een doek gebruiken met zeer verdund zeepwater of een speciale lederzeep. Wrijf plaatselijk in met ronddraaiende bewegingen. Als uw leer generfd is, kunt u een crepeborstel gebruiken. Zodra de plek droog is, voedt u het leer. Vergeet niet uw lederen tas altijd goed te verzorgen, zodat de afwerking niet beschadigd raakt.

Wat u niet moet doen om een leren handtas goed te onderhouden

Om ervoor te zorgen dat uw handtas de tand des tijds goed kan doorstaan, moet u bepaalde handelingen vermijden. Raak om te beginnen uw tas niet aan als uw handen vettig zijn of als u net crème hebt gebruikt. Vermijd ook het gebruik van uw lichtgekleurde lederen tassen met uw donkere kleding. Inderdaad, ze kunnen afgeven op uw tas. Als uw lederen tas bevuild is, gebruik dan nooit schoonmaakmiddelen die detergenten bevatten. Gebruik in plaats daarvan verdunde zeep en water of producten die speciaal voor lederen tassen zijn ontworpen. Om te vermijden dat de kleur van uw handtas, net als de stoffen, verandert, moet u vermijden dat ze te lang aan de zon wordt blootgesteld.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.