Vervaardiging lederen tas ambacht : hoe maakt u een handgemaakte lederen tas ?

Vervaardiging lederen tas ambacht is complex. Hiervoor zijn kwaliteitsgrondstoffen nodig, alsmede veel tijd en het juiste gereedschap. Inderdaad, het maken van een vrouwenhandtas vergt veel geduld en deskundige ambachtslieden. Lilu legt alles uit over haar leerwerk en beantwoordt de vraag “Hoe maakt u een handgemaakte leren tas ?”.

Vervaardiging lederen tas ambacht begint met de keuze van de grondstoffen

Allereerst is het belangrijk te weten dat Lilu alleen Europese producten gebruikt om de impact op het milieu te beperken. De keuze van de grondstoffen is niet willekeurig. Inderdaad, het Lilu team reist twee keer per jaar naar Milaan om ter plaatse de leersoorten te kiezen. Het kiezen van het perfecte leer is een kunst. U moet het aanraken, het voelen, het ervaren. Elk leer heeft zijn eigen bijzonderheden. Met andere woorden, het kan generfd leer zijn, zacht leer, hard leer, glad leer, dik leer, … Bij Lilu werken we met koeienhuid. Dit leer is veel sterker dan kalfsleer. Stevig en mooi, het gaat ook langer mee. Natuurlijk, Lilu gebruikt 100% natuurlijk leer.

Het snijden van de stukken, de belangrijke stap in de Vervaardiging lederen tas ambacht

Om te beginnen denkt het Lilu-team vóór het snijden na over de stijl van de lederen handtas die ze willen maken. Kleine tas, grote tas, schoudertas, pochette tas, hobo tas, draagtas, … Er is een grote verscheidenheid aan tassen, daarom begint ze met het ontwerpen van de toekomstige tas. Daarna maakt ze een stoffen sjabloon en past dit aan indien nodig voordat ze verder gaat met het kartonnen patroon. Zodra het prototype klaar is, begint het team met snijden. Dit wordt gedaan met een pons die met een pers of met de hand wordt gebruikt.

Volg ons
@Lilu_bags

Sac à main Lilu

De handtas krijgt vorm met de assemblage van de onderdelen

Na de snijfase blijft het team met veel onderdelen zitten. Het voorvlak, het achtervlak, … Om een uniforme handtas te verkrijgen, verft het team deze stukken om de uitgesneden delen te verbergen. Indien nodig worden de stukken zo gestikt dat ze niet te dik zijn. Daarna werkt het team de stukken af door ze bij te knippen, zodat het naaiwerk gemakkelijk realiseerbaar is. Als de onderdelen klaar zijn, zorgt het Lilu-team ervoor dat alles correct wordt gemonteerd. Het naaiwerk wordt gedaan door de ambachtslieden van het luxe lederwarenmerk Lilu. De handtas is ook met leer gevoerd om hem duurzamer te maken. Het team voegt vakken, handvatten, enz. toe indien nodig.

Nauwgezette afwerking voor de Vervaardiging lederen tas ambacht

De afwerking van een handtas is zeer belangrijk. Inderdaad, zij maakt het verschil. Nadat alles aan elkaar is genaaid, worden er veranderingen aangebracht. De randen gladmaken, de kanten verven, klinknagels toevoegen, … Elk detail is belangrijk. Lilu laat geen handtas haar atelier verlaten tenzij het perfect is. Als er een defect aan de tas is, zal het team onmiddellijk aan de slag gaan om het te corrigeren.

Al meer dan 15 jaar bestaat er een bevoorrechte vertrouwensrelatie en een echte dialoog tussen de ontwerpers en de klanten van Lilu. Bij het ontwerpen van elke collectie houdt het luxe lederwarenmerk altijd rekening met de verlangens, behoeften en gedachten van elke persoon.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.