Lilu, specialist in handgemaakte handtas in Brussel

Op zoek naar een unieke, modieuze handtas die bij uw persoonlijkheid past ? Aangetrokken door de schoonheid van handgemaakt werk ? Ben je ook milieubewust ? Het luxe lederwarenmerk Lilu past ambachtelijk vakmanschap toe om u het beste van handgemaakte handtas in Brussel aan te bieden. Trakteer uzelf op een luxueus, uniek stuk dat lang meegaat en de planeet respecteert.

Waarom kiezen voor een handgemaakte handtas in Brussel ?

Er zijn veel redenen om een lederen handgemaakte handtas in Brussel te kopen, bijvoorbeeld :

– Leder is een zeer duurzaam natuurlijk materiaal. In tegenstelling tot veganistisch of synthetisch leder, zal het niet scheuren, beschadigen of afbrokkelen bij gebruik.

– Onze lederen handtassen zijn tijdloos. Modieuze accessoires, ontworpen om lang mee te gaan en na verloop van tijd een patina te krijgen.

– Het is milieuvriendelijk omdat het natuurlijk is. Bovendien zijn Lilu’s lederen handtassen gemaakt van Europese ledersoorten en accessoires. Inderdaad, het beperken van haar koolstofvoetafdruk is zeer belangrijk voor de ontwerpster. Door alleen met Europese leveranciers te werken, bevordert zij een lokale en verantwoordelijke economie.

– De lederen handtas is geschikt voor zowel de lente-zomer als de herfst-winter periode. Bovendien worden de huiden, die op plantaardige wijze gelooid zijn, mettertijd mooier. Lederwerk is fundamenteel voor het merk Lilu.

– Natuurlijk zijn de lederen handgemaakte handtassen voor dames kwalitatief, elegant en handig. Het ontwerp van elk stuk wordt tot in de puntjes uitgedacht in het atelier in Brussel om zo respectvol mogelijk om te gaan met het product en tegelijkertijd de gebruikte materialen te sublimeren.

De productiestappen voor de lederen handtassen van Lilu in Brussel

Emmanuelle en haar team ontwerpen en vervaardigen hun lederen tassen in hun atelier-boetiek in Brussel. Eerst en vooral kiest Emmanuelle, ontwerpster bij Lilu, in Milaan (tijdens de 2 jaarlijkse beurzen gespecialiseerd in modetrends voor leder en accessoires) de ledersoorten die ze zal gebruiken voor de zomer- en wintercollecties. Haar aandacht gaat uit naar de keuze van elk natuurlijk leder. Dit gebeurt aan de hand van verschillende criteria : uiterlijk, gevoel en tastzin. Samen met haar team ontwikkelt ze prototypes. Daarna begint het Lilu-team met het maken van sjablonen in stof. 

Als ze het resultaat mooi vinden, maken ze een eerste kartonnen patroon om te ontwerpen en een eerste werkstuk te maken. Daarna snijdt het Lilu-team het leder, tooit het, zet de verschillende stukken in elkaar en naait ze aan elkaar om de handtas in elkaar te zetten. Tenslotte wordt een verflaag in de kleur van de handtas aangebracht op de rand van de hengsels, waar de uitsnijding zichtbaar is, om ze te verfraaien. Verschillende accessoires worden dan toegevoegd om de designer handtas te verfraaien.

Volg ons
@Lilu_bags

Sac à main Lilu

Bezoek ons atelier voor handgemaakte handtassen in Brussel

Wilt u een Lilu handgemaakte lederen handtas ? Wilt u een dameshandtas ? Wij raden u aan eerst naar de winkel te komen om u te laten inspireren door onze modellen en de unieke sfeer van een leerlooierij te ontdekken. U bevindt zich in het hart van de productie van deze zorgvuldig vervaardigde Belgische tassen, de perfecte plaats om deskundig advies te krijgen van Emmanuelle en haar team over uw tijdloze accessoire.

Een handgemaakte handtas met respect voor het milieu met Lilu in Brussel

Sinds het begin in 2005 in lederbewerking, heeft het luxemerk Lilu zijn passie voor leder en zijn liefde voor vakmanschap willen overbrengen. Alle tassen die in het atelier worden vervaardigd, zijn gemaakt van Europees rundleder en huiden van hoge kwaliteit. In een slow-fashion perspectief, om de impact op het milieu te verminderen, worden deze beroemde Belgische handtassen in beperkte oplage aangeboden. Een exclusieve productie, waarbij bewust overschotten worden vermeden, beperkt de voorraden en stelt ons zo in staat afstand te nemen van de huidige tendens tot overconsumptie. U kunt een unieke handtas hebben die lang meegaat en de Planeet respecteert.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.